Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för fält > Infoga text

Infoga text
Användning
Klistrar in ett textvärde i ett fält i den aktuella posten.
Format
Infoga text [Välj ; <tabell::fält> ; "<text>"]
Tillval
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet. Om du inte väljer detta tillval infogar Infoga text det angivna värdet i slutet av fältets data.
Gå till målfält anger vilket fält som ska ta emot den inklistrade informationen. Om inget fält väljs placerar kommandot Infoga text den angivna texten efter insättningspunkten. Om inget fält är aktivt när kommandot utförs sker ingenting. Och om det valda fältet inte finns i den aktuella layouten, har kommandot Infoga text ingen effekt.
<text> är det exakta värdet som du vill klistra in.
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det här scriptsteget klistrar in den text som anges i scriptet, i stället för text som användaren skriver in.
Kommentar
Det här scriptsteget är avsett för att klistra in text i fält av fälttypen Text. Om du vill infoga andra typer av data i andra typer av fält använder du antingen Scriptsteget Infoga resultat eller Scriptsteget Tilldela fält.
Om det angivna fältet inte finns i den layout där scriptet körs returnerar Infoga text en felkod som kan fångas med Funktionen Get ( SenasteFel ).
Om du manuellt markerar fältdata innan du kör det här scriptsteget i FileMaker WebDirect utförs scriptsteget som om du inte hade markerat något. Använd Scriptsteget Ställ in markering om du vill markera fältdata innan du kör det här scriptsteget i FileMaker WebDirect.
Exempel 1
Infogar "Utkast" i statusfältet.
Infoga text [Välj ; Fakturor::Status ; "Utkast"]
Exempel 2
Infogar antingen "Betalda" eller "Obetalda" beroende på värdet i fältet Betalningsdatum.
If [ IsEmpty ( Fakturor::Betalningsdatum )]
Infoga text [Välj ; Fakturor::Status ; "Obetalda"]
Else
Infoga text [Välj ; Fakturor::Status ; "Betalda"]
End If
Exempel 3
Infogar "Utkast" i statusfältet eller visar en dialogruta om Status inte finns i den aktuella layouten.
Infoga text [Välj ; Fakturor::Status ; "Utkast"]
If [Get ( SenasteFel ) = 102]
Visa anpassad dialogruta ["Statusfältet saknas i den aktuella layouten"]