Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för fält > Infoga användarnamn

Infoga användarnamn
Användning
Klistrar in det aktuella användarnamnet i det angivna fältet i den aktuella posten.
Se även
Format
Infoga användarnamn [Välj ; <tabell::fält>]
Tillval
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet med det aktuella användarnamnet. Om du inte väljer detta tillval lägger Infoga användarnamn värdet för det aktuella användarnamnet i slutet av fältets befintliga data.
Gå till målfält anger det fält du vill klistra in i.
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om det angivna fältet inte finns i den layout där scriptet körs returnerar Infoga användarnamn en felkod som kan fångas med Funktionen Get ( SenasteFel ).
Användarnamnet syftar på FileMaker Pro-användaren, ett redigerbart fält på fliken Diverse visas i dialogrutan Programinställningar. Om du vill följa användaråtkomsten till en databas med mer säkerhet använder du Funktionen Get ( Kontonamn ) för att returnera den aktuella användarens kontonamn.
I FileMaker WebDirect gör Infoga användarnamn att den aktuella användarens kontonamn klistras in, inte det aktuella användarnamnet.
Om du manuellt markerar fältdata innan du kör det här scriptsteget i FileMaker WebDirect utförs scriptsteget som om du inte hade markerat något. Använd Scriptsteget Ställ in markering om du vill markera fältdata innan du kör det här scriptsteget i FileMaker WebDirect.
Exempel 1
Går till layouten E-posthistorik, infogar aktuellt användarnamn i fältet Skickat av och går sedan till den ursprungliga layouten.
Gå till layout ["E-posthistorik"]
Infoga användarnamn [Välj ; E-post::Skickat av]
Gå till layout [ursprunglig layout]
Relaterade avsnitt
Scriptsteget Tilldela fält