Referens > Funktionsreferenser > Hämtningsfunktioner > Get ( Scriptparameter )

Get ( Scriptparameter )
Användning
Returnerar scriptparametern som överförs till det aktuella scriptet.
Format
Get ( Scriptparameter )
Parameter
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
Använd den här funktionen som en del av en beskrivning som utvärderas i ett script.
Scriptparametrar kan skickas till ett script via en knapp, en scripttrigger eller ett annat script. Se scriptsteget Utför script.
Exempel 1
Rensar innehållet i fältet som anges i scriptparametern och navigerar till detta fält. Det här scriptet kan kopplas till flera knappar som refererar till olika fält, för att rensa innehållet i flera fält.
Tilldela fält efter namn [Get ( Scriptparameter ) ; ""]
Gå till fält [Get ( Scriptparameter )]
Exempel 2
Använder fältet Fakturor::Kundnamn som parameter. Fakturor för den aktuella kunden returneras i ett nytt fönster med layouten Fakturarapport.
Huvudscript: Aktuella kundfakturor
Sök efter matchande poster [Ersätt ; Fakturor::Kund-ID]
#Anropar delscriptet Visa kundfakturor som anges nedan
Utför script ["Visa kundfakturor" ; Parameter: Fakturor::Kundnamn]
Delscript: Visa kundfakturor
Nytt fönster [Namn: "Kund: " & Get ( ScriptParameter ) ; Stil: Dokument]
Gå till layout ["Fakturarapport"]
Sortera poster [Återställ ; Med dialogruta: Av]
Relaterade avsnitt
Funktionsreferenser (efter kategori)
Använda operatorer i formler
Exempel på Utför script och scriptparametrar