Referens > Funktionsreferenser > Hämtningsfunktioner > Get ( Värdprogramversion )

Get ( Värdprogramversion )
Användning
Returnerar den version av FileMaker Pro eller FileMaker Server som körs på den dator som är värd för den aktuella filen.
Format
Get ( Värdprogramversion )
Parameter
Ingen
Returnerad datatyp
text
Kommer från
FileMaker Pro 9.0
Beskrivning
Visar ett värde när det används med samma eller en senare version av FileMaker Pro eller FileMaker Server. Om den aktuella filen inte är delad eller inte har en värd, returnerar funktionen en tom sträng. En tom sträng returneras också när den används från själva värddatorn.
Exempel
Returnerar Pro 15.0.1 om värddatorn kör FileMaker Pro 15 version 1.
Returnerar Pro Advanced 15.0.1 om värddatorn kör FileMaker Pro 15 Advanced version 1.
Returnerar Server 15.0.1 om värddatorn kör FileMaker Server 15 version 1.
Relaterade avsnitt
Funktionsreferenser (efter kategori)
Funktioner (i bokstavsordning)
Om formler
Om funktioner
Definiera beräkningsfält
Använda operatorer i formler