Referens > Funktionsreferenser > Hämtningsfunktioner > Get ( AktivtPortalradnummer )

Get ( AktivtPortalradnummer )
Användning
Returnerar numret för portalraden som har fokus.
Format
Get ( AktivtPortalradnummer )
Parameter
Ingen
Returnerad datatyp
nummer
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om ingen portalrad har fokus returnerar den här funktionen 0. Om flera fönster är öppna i den aktuella filen kan varje fönster ha ett eget värde för portalradnummer, men det returnerade resultatet gäller bara fönstret i förgrunden. Om en användare navigerar till en portal utan att välja en viss portalrad och utan att göra ett objekt aktivt inom en viss portalrad returnerar Get ( AktivtPortalradnummer ) rad 0 istället för rad 1.
Kommentar
Om ett fält i en layout är definierats som Get ( AktivtPortalradnummer ) måste fönstret uppdateras innan det aktuella portalradnumret visas i fältet.
Exempel
Returnerar 5 när den femte raden i en portal har fokus eller när fokus finns i ett fält i den femte portalraden.
Returnerar 1 efter att scriptsteget Gå till portalrad [Första] körs.
Returnerar 0 när en portal inte är vald.
Relaterade avsnitt
Funktionsreferenser (efter kategori)
Använda operatorer i formler
Get ( TriggerModifieringsTangent )