Redigera objekt, layoutdelar och layoutbakgrund > Ordna objekt

Ordna objekt
Gör så här för att gruppera, justera eller distribuera objekt eller ändra the staplingsordning:
1. I layoutläget markerar du objekten.
2. Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Position Position.
3. Klicka på lämplig knapp i området Ordna och Justera.

För att
Klicka på en knapp i det här området
Gruppera eller dela upp objekt
Gruppera
Arbeta med ett grupperat objekt som om det vore ett enskilt objekt.
Justera objekt efter varandra
Justera objekt
Eller välj i menyn Ordna eller i snabbmenyn.
Distribuera avstånd mellan objekt.
Mellanslag
Eller välj i menyn Ordna eller i snabbmenyn.
Flytta objekt framåt eller bakåt i en staplingsordning
Ordna
Objekt som finns i flikkontroller, glidkontroller, flytande fönster eller portaler behåller en staplingsordning inom panelkontrollen, det flytande fönstret eller portalen.
Gör så här för att rotera objekt:
1. Markera ett eller flera objekt.
Du kan inte rotera portaler, flikkontroller, glidkontroller, webbvisare eller flytande fönster. Du kan dock rotera flytande fönster-knappar.
2. Välj Ordna-menyn > Rotera.
Objekten roteras i steg på 90 grader.
Kommentar
Om ett låst objekt ingår i gruppen blir det grupperade objektet också låst.
Du kan redigera text som ingår i en grupp genom att dubbelklicka på texten.
Så här flyttas objekt när du klickar på en Ordna-knapp:

Före
Efter

Ursprunglig staplingsordning
Lägg överst:
Objekt flyttas längst fram i staplingsordningen med kommandot Lägg överst
Lägg underst:
Objekt flyttas längst bak i staplingsordningen med kommandot Lägg underst
En nivå upp:
Objekt flyttas framåt i staplingsordningen med kommandot En nivå upp
En nivå ner:
Objekt flyttas bakåt i staplingsordningen med kommandot En nivå ner
Relaterade avsnitt
Använda verktyg för att placera objekt exakt
Ändra storlek och form på objekt
Använda stödlinjer och dynamiska guider
Skydda objekt från ändringar