Referens > Scriptsteg > Scriptsteg i kategorin Kontroll > Tillåt användaren att avbryta

Tillåt användaren att avbryta
Användning
Tillåter eller förhindrar användare att stoppa ett script som körs.
Se även
Format
Tillåt användaren att avbryta [<På/Av>]
Tillval
om användaren ska kunna stoppa ett script genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X).
Av om användaren ska kunna stoppa ett script genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X).
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Scriptsteget Tillåt användaren att avbryta påverkar det script som det körs i samt alla delscripts.
Som standard kan användarna stoppa ett script genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X). För att förhindra att användare stoppar ett script kan du använda scriptsteget Tillåt användaren att avbryta och ställa in det på Av.
Som standard avbryter okända (inaktuella eller okända) scriptsteg ett script. Om du vill ändra detta beteende ställer du in scriptsteget Tillåt användaren att avbryta till något av följande: Oavsett vilket kommer okända scriptsteg att returnera FileMaker Pro-fel 4 ("Okänt kommando").
(standard) tillåter okända scriptsteg att avbryta scriptet:
Av hoppar över okända scriptsteg och tillåter scriptet att fortsätta köras
Kommentar
Klienter kan inte avbryta scripts på serversidan eller script som utförs via anpassad webbpublicering. I sådana fall avgör scriptsteget endast om okända scriptsteg hoppas över.
Exempel 1
Visar posterna i layouten Skriv ut fakturor i ett nytt fönster i granskningsläge och pausar scriptet. Du kan klicka på Fortsätt om du vill skriva ut fakturorna eller avbryta utskriften i dialogrutan Skriv ut eftersom alternativet Med dialogruta är . Tillåt användaren att avbryta är Av, så att ett extra fönster inte lämnas öppet om du avbryter scriptet.
Tillåt användaren att avbryta [Av]
Nytt fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"; Stil: Flytande dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Granska [Paus: På]
Skriv ut [Spara: Skrivare ; Med dialogruta: På]
Stäng fönster [Aktuellt fönster]