Gegevens opslaan, importeren en exporteren > Records opslaan en verzenden in andere indelingen > Records opslaan en verzenden als een Excel-bestand

Records opslaan en verzenden als een Excel-bestand
1. Geef de lay-out weer met de velden die u wilt opnemen in het Excel-bestand.
Raadpleeg Schakelen tussen lay-outs.
Opmerking  Wanneer u gegevens opslaat als een Excel-bestand, worden in FileMaker Pro geen velden opgeslagen die niet zichtbaar zijn in de blader- of de schermafdrukmodus.
2. Kies in de blader- of lay-outmodus Bestand > Records opslaan/verzenden als > Excel.
Klik in de schermafdrukmodus op de statusbalk op Opslaan als Excel.
3. Typ in het dialoogvenster Records opslaan als Excel een naam voor het bestand.
4. Geef op waar u het bestand wilt opslaan, wat u wilt opslaan, of u het bestand automatisch wilt openen en of u een e-mail wilt maken met het Excel-bestand als een bijlage.
U kunt de huidige record of alle records in de huidige gevonden reeks opslaan.
Als u E-mail maken met bestand als bijlage inschakelt, wordt er een e-mail gemaakt met het Excel-bestand als bijlage.
5. Klik op OK.
6. Klik op Opslaan.
Opmerkingen
Velden in vensterbesturingselementen die zich niet in het voorste venster bevinden, worden niet opgenomen.
Wanneer u gegevens als Excel opslaat en verstuurt, worden velden in popovers niet opgenomen in het doelbestand. Gebruik Bestand > Records exporteren in plaats daarvan. Nadat u het doelbestand een naam hebt gegeven en de Excel-opties hebt ingesteld, kiest u Huidige tabel in het dialoogvenster Veldvolgorde voor exporteren en selecteert u vervolgens de velden die u wilt exporteren.
Alle records in een herhalend veld worden geëxporteerd naar één cel.
U kunt alleen Excel-bestanden opslaan als uw toegangsprivileges exporteren van bestanden toestaan. Raadpleeg uw databasebeheerder.
Verwante onderwerpen
Microsoft Excel-indeling
Gegevens exporteren uit FileMaker Pro