Gegevens afdrukken en een schermafdruk weergeven > Een standaardprinter en papieropties opgeven (Windows)

Een standaardprinter en papieropties opgeven (Windows)
In eerste instantie maakt FileMaker Pro standaard gebruik van de standaardprinter en papieropties onder Windows, maar u kunt een andere standaardprinter en papieropties opgeven voor FileMaker Pro. De standaardprinters die in Windows en FileMaker Pro zijn ingesteld, werken onafhankelijk. Als u een van de standaardprinters wijzigt, blijft de andere printer ongewijzigd.
De standaardprinter die u voor FileMaker Pro kiest, is een toepassingsspecifieke instelling, zodat alle bestanden die u in FileMaker Pro wilt afdrukken, met deze printer worden afgedrukt tenzij u een andere printer opgeeft.
De papier- en afdrukstandopties die u kiest, zijn bestandsspecifieke instellingen. U kunt voor elk FileMaker Pro-bestand andere papier- en afdrukstandopties kiezen.
Zo geeft u een standaardprinter en papieropties op:
1. Kies in het geopende databasebestand op de menubalk Bestand > Printerinstelling.
U kunt in de schermafdrukmodus ook op de statusbalk klikken op Printerinstelling.
Het dialoogvenster Printerinstelling verschijnt.
2. Kies onder Printer een printer en stel (indien nodig) de eigenschappen in.
De printer die u kiest, samen met de bijbehorende eigenschappen, is de standaardprinter voor FileMaker Pro.
3. Stel de gewenste opties in bij Papier en Afdrukstand.
De papier- en afdrukopties worden met het huidige bestand opgeslagen en worden gebruikt wanneer u de lay-out van dit bestand afdrukt.
4. Klik op OK.
Opmerkingen
Wanneer u in FileMaker Pro afdrukt, bevat het dialoogvenster Printerinstelling tevens het groepsvak Printer waarin u een andere printer kunt kiezen. Als u een andere printer kiest in het dialoogvenster Printerinstelling, wordt dit de standaardprinter voor FileMaker Pro.
Als u regelmatig een bepaalde lay-out naar een andere printer of met andere papieropties afdrukt, bijvoorbeeld wanneer u etiketten of op een voorbedrukt formulier afdrukt, kunt u een script maken waarmee de lay-out voor u wordt afgedrukt. Dit script kan de scriptstappen Printerinstelling en Afdrukken bevatten waarmee de gewenste printer- en papieropties worden opgeslagen en later opnieuw worden opgehaald. Zie Taken automatiseren met scripts, Printerinstelling scriptstap en Afdrukken scriptstap.