Databases beveiligen > Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd

Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd
Wanneer u een beveiligd bestand probeert te openen, moet u een of meer wachtwoorden invoeren en andere gegevens verschaffen, zoals een accountnaam, om het bestand te openen.
Wanneer u een gehost bestand opent, ziet u mogelijk een hangslotpictogram dat het beveiligingsniveau van de verbinding met de host aangeeft. Beveiligde verbindingen zijn met SSL gecodeerd. Als beveiliging belangrijk is in uw omgeving, moet de serverbeheerder een aangepast SSL-certificaat installeren.
In de titelbalk van het dialoogvenster Bestandsnaam openen:
Pictogram van open hangslot (Windows) of Pictogram van open hangslot (OS X) betekent dat de verbinding niet is gecodeerd.
Pictogram van gesloten hangslot met een uitroepteken (Windows) of Pictogram van gesloten hangslot (OS X) betekent dat de verbinding is gecodeerd, maar het SSL-certificaat voor FileMaker Server kan niet worden geverifieerd. U bent mogelijk verbonden met een server die zich voordoet als uw werkelijke bestemming, waardoor uw vertrouwelijke informatie gevaar kan lopen.
Pictogram van gesloten hangslot (Windows) of Pictogram van gesloten hangslot met een vinkje (OS X) betekent dat de verbinding is gecodeerd met geverifieerd SSL-certificaat.
Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Accountnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.
Als u uw accountnaam en wachtwoord niet weet of het coderingswachtwoord niet weet (als u het dialoogvenster Coderingsdatabase openen ziet), raadpleegt u de databasebeheerder.
Als een accountnaam en wachtwoord automatisch worden ingevoerd wanneer u een bestand opent, en u toch andere accountgegevens wilt invoeren, houdt u Shift (Windows) of Option (OS X) ingedrukt wanneer het bestand wordt geopend. Het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt en u kunt de gewenste accountnaam en het wachtwoord opgeven.
Als u geen account hebt, klikt u op Gastaccount (als die optie beschikbaar is).
Verwante onderwerpen
Bestanden openen en beheren