Beginselen van FileMaker Pro > Nieuwe functies in FileMaker Pro 15

Nieuwe functies in FileMaker Pro 15
FileMaker Pro 15 bevat de volgende nieuwe functies en verbeteringen.
Nieuwe veldbesturingselement
Verborgen invoervak: verberg vertrouwelijke gegevens door een veld zo te configureren dat het punten in plaats van gegevens weergeeft. Raadpleeg Een veld zodanig instellen dat het als een venstermenu, een groep selectievakjes of een ander besturingselement wordt weergegeven.
Gebruiksvriendelijker
FileMaker Pro Help: de Help is opnieuw ontworpen zodat u deze eenvoudiger kunt openen en gebruiken. Voor de Help hebt u een internetverbinding nodig maar u kunt deze ook downloaden en vervolgens offline gebruiken. Raadpleeg Help gebruiken.
Eenvoudigere software-updates: wanneer een software-update beschikbaar is, wordt u door FileMaker Pro verwittigd en kunt u de update rechtstreeks vanuit FileMaker Pro downloaden en installeren.
Hosts zoeken: zoek in het Startpaneel naar hosts met behulp van het zoekvak boven de lijst met hosts.
Nu is er ook extra ondersteuning voor ODBC-gegevensbronnen. Raadpleeg Een ODBC-clientstuurprogramma configureren.
OS X: de schermvullende weergave en Split View worden in FileMaker Pro-documentvensters ondersteund.
OS X: u kunt een venstermenu nu openen en sluiten met de spatiebalk.
Verbeterde scriptwerkruimte
Controleer op problemen in een script. Problemen worden in het scriptbewerkingsvenster gemarkeerd. Bij het importeren of plakken van scripts wordt automatisch gecontroleerd op problemen.
Met een nieuwe voorkeur kunt u nieuwe scripts standaard weergeven in het menu Scripts.
Maak acties in de Scriptwerkruimte en het dialoogvenster Berekening opgeven ongedaan.
Raadpleeg Scripts maken en bewerken.
Verbeterde beveiliging
FileMaker Pro kan SSL-certificaten verifiëren alvorens acties uit te voeren die een door FileMaker Server gehost bestand openen, XML-gegevens importeren via een HTTP-verzoek of e-mail versturen via een SMTP-server met een gecodeerde verbinding.
FileMaker Pro verwittigt u wanneer het SSL-certificaat van een host niet kan worden geverifieerd. Kies ervoor om toch verbinding te maken, voeg de host aan uw lijst met toegestane hosts toe of annuleer de actie. Raadpleeg Voorkeuren voor toegestane hosts instellen.
Voorkom dat andere programma's AppleScript of ActiveX gebruiken om FileMaker-scripts uit te voeren. Raadpleeg Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset.
Het tabblad Volgen in Gegevensinzage verplicht u in te loggen bij een account met volledige toegangsprivileges om uitdrukkingen te bekijken. Raadpleeg Gegevensinzage gebruiken (FileMaker Pro Advanced).
Configureer een oplossing om gebruikers te verplichten Touch ID of een iOS-toegangscode te gebruiken alvorens FileMaker Go toegang kan krijgen tot de sleutelhanger. Raadpleeg Bestandsopties instellen.
Scriptstappen
Nieuwe scriptstappen.
Tabel afbreken: hiermee verwijdert u alle records in de opgeven tabel ongeacht de huidige gevonden reeks. Met Tabel afbreken verwijdert u records mogelijk sneller dan met Alle records verwijderen wanneer u een groot aantal records moet verwijderen. Raadpleeg Tabel afbreken scriptstap.
Gewijzigde scriptstappen
Scriptstappen die eerder het selectievakje ‘Zonder dialoogvenster’ hadden, geven nu de optie ‘Met dialoogvenster’ ingesloten weer.
Bestand converteren: u kunt ervoor kiezen om het SSL-certificaat van de server te verifiëren die in een HTTP-verzoek voor XML-gegevens is opgegeven. Raadpleeg Bestand converteren scriptstap.
Records importeren: u kunt ervoor kiezen om het SSL-certificaat van de server te verifiëren die in een HTTP-verzoek voor XML-gegevens is opgegeven. Raadpleeg Records importeren scriptstap.
Invoegen vanuit URL: u kunt ervoor kiezen om het SSL-certificaat van de server te verifiëren die in de URL is opgegeven. Raadpleeg Invoegen vanuit URL scriptstap.
Mail verzenden: hiermee verifieert u het SSL-certificaat van een SMTP-server die een gecodeerde verbinding gebruikt. Raadpleeg Mail verzenden scriptstap.
Functies
Nieuwe functies
Beacons binnen bereik: geeft als resultaat een lijst met iBeacons en hun afstand tot een iOS-apparaat. Raadpleeg RangeBeacons functie.
Gewijzigde functies
Get (LaatsteODBCfout) is nu Get (LaatsteExterneFoutGegevens) en geeft als resultaat gegevens over fouten bij SSL-certificaten en ODBC-fouten. Raadpleeg Get ( LaatsteExterneFoutGegevens ) functie.
Gewijzigde en verwijderde functies
OS X: FileMaker Pro kan alleen worden uitgevoerd als een 64-bits programma. Als u alleen 32-bits versies van plug-ins, ODBC-clientstuurprogramma's of audio-/videocodecs met FileMaker Pro gebruikt, neemt u contact op met de leverancier voor 64-bits versies van die software.
Invoerlijsten weergegeven in venstermenu's: als u een invoerlijst definieert om waarden uit een tweede veld te tonen, toont een veld opgemaakt als een venstermenu nu alleen de waarde uit het eerste veld en past het de gegevensopmaak voor dat veld toe wanneer het venstermenu wordt gesloten. (Dit is hetzelfde gedrag als bij keuzelijsten.) Om de waarde uit de invoerlijst weer te geven en de gegevensopmaak te negeren, selecteert u de nieuwe optie Gegevensopmaak met invoerlijst negeren in het infovenster. Raadpleeg Invoerlijsten definiëren en Een veld zodanig instellen dat het als een venstermenu, een groep selectievakjes of een ander besturingselement wordt weergegeven.
De ondersteuning voor compatibiliteit met Acrobat 5 en Acrobat 6 is verwijderd bij het opslaan van records als een PDF. Raadpleeg Records opslaan en verzenden als een PDF-bestand.
De FileMaker Pro Gebruikershandleiding is verwijderd. De informatie uit die handleiding vindt u in de Help.
Verwante onderwerpen
FileMaker Pro-functies die niet compatibel zijn met eerdere versies