Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get ( GebruikersNaam )

Get ( GebruikersNaam )
Doel
Geeft als resultaat de naam van de FileMaker-gebruiker, zoals opgegeven op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Voorkeuren.
Opmaak
Get ( GebruikersNaam )
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
tekst
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
De resulterende naam is door de gebruiker opgegeven.
Belangrijk  Voor een betere beveiliging gebruikt u de Get ( AccountNaam ) functie om de gebruikerstoegang bij te houden en te beheren: een gebruiker kan de accountnaam die wordt gebruikt om bij een databasebestand aan te melden, niet wijzigen.
In FileMaker WebDirect geeft deze functie als resultaat:
[WebDirect-<xxxxx>], waarbij <xxxxx> de laatste vijf cijfers van de huidige permanente ID is. Raadpleeg de Get ( PersistentID ) functie.
[Gast] wanneer de gebruiker is aangemeld bij de Gastaccount.
Bij scripts op een server geeft deze functie als resultaat:
de naam van de planning als het script wordt uitgevoerd door een FileMaker Server-planning
<scriptnaam> - <accountnaam> <x>, waarbij <x> het aantal uitgevoerde scripts is sinds de FileMaker Script Engine is gestart
Voorbeelden
Geeft als resultaat Saartje Looman als Saartje Looman de huidige gebruiker is. Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Account toevoegen scriptstap.
Verwante onderwerpen
Get ( PersistentID ) functie