Gegevens toevoegen en weergeven > Gegevens invoeren in records > Gegevens in records vastleggen

Gegevens in records vastleggen
In tegenstelling tot de meeste tekstverwerkingsprogramma's slaat FileMaker Pro uw gegevens op terwijl u werkt. Dit wordt 'gegevens vastleggen' genoemd. Gegevens worden vastgelegd wanneer u:
buiten alle velden in een record klikt
op Enter drukt
Windows: druk op Enter op het numeriek toetsenblok of op Ctrl-Enter op computers zonder een numeriek toetsenblok
OS X: druk op Enter (niet Return) of op Fn-Return op computers zonder een numeriek toetsenblok
naar een andere modus overschakelt.
een andere record selecteert
naar een andere lay-out overschakelt.
Opmerkingen
Als u gegevens niet correct invoert in een record, kunt u de oorspronkelijke gegevens in de record herstellen indien u de nieuwe gegevens nog niet hebt vastgelegd. Raadpleeg Gegevens in records herstellen voor meer informatie.
Wanneer u gerelateerde gegevens wijzigt (zoals gerelateerde records die in een portaal zijn weergegeven), worden die wijzigingen pas vastgelegd nadat u de record hebt vastgelegd die de gerelateerde gegevens weergeeft.
De opdrachten en scriptstappen 'Veldinhoud vervangen' en 'Veldinhoud opnieuw opzoeken' leggen de actieve record niet vast. Alle andere desbetreffende records worden tijdens de bewerking gewijzigd en vastgelegd. Als er dus in het venster niet-vastgelegde records zijn die door de bewerking voor vervangen/opnieuw opzoeken worden beïnvloed, worden deze wijzigingen past vastgelegd als u ervoor kiest om de actieve record vast te leggen nadat de bewerking voor vervangen/opnieuw opzoeken is voltooid. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het vervangen/opnieuw opzoeken van gerelateerde records in een portaal.
Verwante onderwerpen
Bestanden opslaan en kopiëren
Wijzigingen in een lay-out opslaan en ongedaan maken