Sriva ut etiketter
Om du vill skapa adressetiketter, skapar du en Etikettlayout eller en layout för Vertikala etiketter. Du kan välja mellan flera fördefinierade etikettyper eller ange egna dimensioner för etiketterna.
Etikettlayouter använder merge-fält som utvidgas eller förminskas så att de rymmer informationen och inte tar upp något utrymme om de är tomma.
Om du vill skapa en Etikettlayout eller en layout för Vertikala etiketter:
1.
I layoutläget klickar du på Ny layout/rapport.
Guiden Ny layout/rappot visas. Tryck på F1 (Windows) eller Kommando-? om du vill visa den elektroniska hjälpen när du arbetar med guiden (OS X).
2.
Vid Visa poster från väljer du den tabell som innehåller de poster som du vill använda för dina etiketter. Vid Layoutnamn anger du ett namn på layouten.
3.
Välj Skrivare och välj sedan Etiketter eller Vertikala etiketter. Klicka på Fortsätt.
4.
I panelen Ange etikettlayout panel väljer du antingen Använd etikettblankett och väljer i listan med standardetikettyper eller väljer Annan storlek och ange värden för etikettdimensionerna. Klicka på Nästa.
5.
 •
 •
 •
6.
Klicka på Slutför.
7.
Att tänka på när du skriver ut etiketter
När du skriver ut etiketter använder du vanligen antingen enskilda ark med etiketter eller etikettpapper i löpande bana (för matrisskrivare).
Eftersom FileMaker Pro beaktar information om den valda skrivaren och utskriftstillval vid beräkning av marginaler och andra mått i layouten måste du kontrollera dessa inställningar innan du skapar en layout av typen Etiketter.
Om du vill verifiera utskriftsinställningarna för en Etikettlayout eller en layout för Vertikala etiketter:
1.
Välj Arkiv > Utskriftsformat (Windows) eller Skrivarinställningar (OS X).
I granskningsläge kan du också klicka på Utskriftsformat (Windows) eller Skrivarinställningar (OS X) i statuslisten.
2.
 •
 •
 •
Om du definierar en egen pappersstorlek för utskrift av etiketter på en matrisskrivare kommer standardutskriftsformatet att ändras. Se till att du återställer dessa tillval innan du skriver ut någon annan layout.
Obs!  I FileMaker Pro används merge-fält när du skapar en etikettlayout eller en layout för vertikala etiketter. Du kan inte skriva in eller redigera information med merge-fält. Växla till bearbetningsläget eller använd en annan layout om du vill göra det.
Relaterade avsnitt
Skapa en layout
Placera merge-fält i en layout
Utforma fält och text för vertikalt skrivformat
Problem med utskrift av etiketter