Ange standardskrivare och pappersinställningar (Windows)
För FileMaker Pro används till att börja med den standardskrivare och de pappersinställningar som har valts i Windows, men du kan välja en annan standardskrivare och andra pappersinställningar för utskrifter i FileMaker Pro. Standardskrivaren i Windows och standardskrivaren i FileMaker Pro är oberoende av varandra. Om du ändrar den ena standardskrivaren påverkar det inte den andra.
När du väljer standardskrivare för FileMaker Pro gör du en programinställning. Alla filer som du skriver ut med FileMaker Pro skrivs därefter ut på den skrivaren om du inte väljer någon annan skrivare.
De pappers- och orienteringstillval som du väljer gäller däremot bara för filen. Du kan alltså välja olika pappers- och orienteringsinställningar för varje FileMaker Pro-fil.
Så här anger du standardskrivare och pappersinställningar:
1.
Öppna en databasfil och välj Arkiv > Utskriftsformat.
I granskningsläge kan du också klicka på Skrivarinställning i statuslisten.
Dialogrutan Utskriftsformat visas.
2.
Den skrivare som du väljer och dess egenskaper blir standardskrivare för FileMaker Pro.
3.
Ange övriga inställningar för Papper och Orientering.
Dessa pappers- och orienteringsinställningar sparas i den aktuella filen och används nästa gång du skriver ut en layout i den här filen.