Utforma knapprader
Du kan utforma utseendet för knapprader och deras komponenter, t.ex. tillval för kant, etikett och fyllning. Valen du gör för färg, linjeformat och fyllning påverkar alla knappar.
Obs!  Formateringsändringarna sparas endast i aktuell layout. Information om hur du kan spara ändringarna i ett format som sedan kan användas i andra knapprader finns i Skapa och arbeta med format för layoutobjekt, delar och layoutbakgrunden. Information om hur du även kan spara ändringar i ett tema finns i Spara ett layouttema.
Så här utformar du en knapprad:
1.
Välj layouten på Layoutmenyn i layoutläge och markera sedan knappraden.
Tips!  Du kan markera knappraden genom att klicka på ytterkanten tills handtagen visas på alla sidor.
2.
Klicka på Granskare Knappen Granskare i layoutlisten. Klicka sedan på Utseende.
3.
Välj Knapprad, Knapprad: Avgränsare, Knapprad: Segment eller Knapprad: Ikon från listan för objekttyper (på den övre delen av fliken Utseende).
Obs!  Alla tillval är inte tillgängliga för alla komponenter.

Välj Knapprad från listan för objekttyper och välj sedan linjeformat och färg i området Grafik.
Välj Knapprad: Avgränsare från listan för objekttyper. I området Grafik väljer du linjetyp, storlek och färg.
Välj Knapprad: Segment från listan för objekttyper. Gör sedan något av följande:
 •
Använd textalternativen i formateringslisten. Om du inte ser formateringslisten klickar du på Formatering Knappen Formateringslist i layoutlisten.
Välj Knapprad: Segment från listan för objekttyper. I området Stycke anger du horisontell och vertikal justering.
Välj Knapprad från listan för objekttyper. I området Avancerad grafik väljer du Yttre skugga. Klicka sedan på Knappen Penna för att ändra skuggans effekter.
Välj Knapprad: Segment från listan för objekttyper. I området Avancerad grafik väljer du Inre skugga. Klicka sedan på Knappen Penna för att ändra skuggans effekter.
Välj Knapprad: Segment från listan för objekttyper. Vid Padding i området Avancerad grafik anger du värden (i punkter) för Vänster, Höger, Upptill och Nedtill.
Välj Knapprad: Avgränsare från listan för objekttyper. I området Avancerad grafik anger du värden vid Upptill och Nedtill för en horisontell knapprad, och värden vid Vänster och Höger för en vertikal knapprad.
Välj Knapprad: Segment från listan för objekttyper och välj sedan ett visningsläge. I området Grafik väljer du färg och linjetyp.
Välj Knapprad: Ikon från listan för objekttyper och välj sedan visningsläge (från den andra listan på fliken Utseende). I området Grafik väljer du färg.
Välj Knapprad: Ikon från listan för objekttyper och ange sedan ett lämpligt värde för Padding (i punkter).
Obs!  Du kan inte utforma ett låst objekt. Mer information finns i Skydda objekt från ändringar.