Arbeta med fönster
När du vill kontrollera flödet i en procedur eller arbeta med flera uppgifter samtidigt, kan du ha fler än ett fönster öppet på en och samma gång. Fler öppna fönster kan till exempel visa varningar, be en användare om information eller tillhandahålla olika datavyer.
 •
 •
 •
Skapa ett fönster som öppnas med ett script:
Det är inte nödvändigt att ange värden för varje tillval. Om inget värde angetts använder FileMaker Pro det standardvärde som hör till Fönster > Nytt fönster.
1.
Välj menyn Scripts > Scriptfönster.
2.
3.
4.
5.
Vid Fönsternamn anger du en rubrik för fönstret.
Fönsternamnet visas i fönstrets rubrikrad.
6.

Om fönstrets höjd eller bredd är större än skärmen som visar fönstret visas det i största möjliga storlek.
Om fönstrets höjd eller bredd är mindre än vad operativsystemet tillåter, visas fönstret i minsta möjliga storlek.
Tips!  Du kan skapa ett nytt fönster utanför skärmen genom att ange negativa värden för överkant och/eller vänsterkant, vilket kan vara användbart i miljöer med flera bildskärmar.
7.
Välj Ange avancerad stil om du vill öppna dialogrutan Tillval för "Ange avancerad stil".
8.
Vid Fönsterstil väljer du någon av följande fönsterstilar. Mer information finns i Om fönsterstilar.

9.
Vid Fönsterkontroller väljer du vilka kontroller du vill aktivera i det nya fönstret.

Aktivera zoomningskontrollen och lägesmenyn nere i dokumentfönstrets vänstra hörn.
Obs!  När du inte väljer en fönsterkontroll inaktiveras motsvarande menykommando.
10.
Klicka på OK om du vill stänga dialogrutan Tillval för "Ange avancerad stil" och klicka sedan på OK för att spara ändringarna och gå tillbaka till sektionen för scriptredigering.
11.
Välj menyn Arkiv > Spara script (Windows) eller menyn Scripts > Spara script (OS X) och stäng sedan Scriptfönster.