Exempel på uppdatering av plugin-program
I följande exempel jämförs det installerade plugin-programmets version med den version som finns i ett containerfält i FileMaker Pro-filen, och sedan uppdateras plugin-programmet, om det behövs.
1.
I lösningsfilen skapar du en tabell med namnet Plugin-uppdatering för lagring av plugin-information.
2.

3.
4.
Manuell felhantering [På]
Installera plugin-fil [Plugin-uppdatering::Plugin-fil]
#
#Hantera fel
If [Get(SenasteFel)
0]
If [Get(SenasteFel) = 3]
Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " gick inte att installera. Kontrollera att Tillåt lösningar att installera filer är markerat i FileMaker Pro-inställningarna för plugin-program."]
Else If [Get(SenasteFel) = 1550]
Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " installerades men kan inte startas."]
Else If [Get(SenasteFel) = 1551]
Visa anpassad dialogruta [Plugin-uppdatering::Plugin-fil & " gick inte att installera."]
Else
Visa anpassad dialogruta ["Ett generellt fel " & Get(SenasteFel) & " uppstod under installation av " & Plugin-uppdatering::Plugin-fil]
End If
End If
5.
Gå till layout ["Information om plugin-uppdatering"]
Gå till post/sökpost/sida[Första]
Loop
If [Plugin-uppdatering::Installerad plugin-version < Plugin-uppdatering::Krävd plugin-version]
#Plugin-program måste installeras eller uppdateras.
Utför script ["Installera plugin-program"]
End If
Gå till post/sökpost/sida [Nästa; Avbryt script efter alla]
End Loop
6.
Manuell felhantering [På]
Utför sökning [Spara]
#Sökning efter "Aktiverad" i statusfältet för det installerade plugin-programmet
If [Get(HittadePoster)
0]
Visa anpassad dialogruta ["Vissa plugin-program som krävs är inte aktiverade. Kontrollera att Tillåt lösningar att installera filer är markerat i FileMaker Pro-inställningarna för plugin-program."]
End If
7.
Utför script ["Kontrollera plugin-versioner"]
Utför script ["Kontrollera aktivering"]
Gå till layout [ursprunglig layout]
Beräkning av klienters plugin-version
Let(
[
PluginNamePosition = Position(Get(InstalleradeFMPlugin); Plugin Name; 1; 1);
PluginVersionStart = PluginNamePosition + Length(Plugin Name) + 1;
PluginVersionEnd = Position(Get(InstalleradeFMPlugin); "; "; PluginNamePosition; 2);
PluginVersionLength = PluginVersionEnd - PluginVersionStart
];
If(PatternCount(Get(Installerade FMPlugin); Plugin Name) = 0; ""; Middle(Get(InstalleradeFMPlugin); PluginVersionStart; PluginVersionLength))
)
Beräkning av klienters plugin-programs aktiveringsstatus
Let(
[
PluginNamePosition = Position(Get(InstalleradeFMPlugin); Plugin Name; 1; 1);
PluginStateStart = Position(Get(InstalleradeFMPlugin); "; "; PluginNamePosition; 2) + 1;
PluginStateEnd = If(Position(Get(InstalleradeFMPlugin); "¶"; PluginNamePosition; 1) > 0; Position(Get(InstalleradeFMPlugin); "¶"; PluginNamePosition; 1); Length(Get(InstalleradeFMPlugin)) + 1);
PluginStateLength = PluginStateEnd - PluginStateStart
];
If(PatternCount(Get(InstalleraFMPlugin); Plugin Name) = 0;
""; Middle(Get(InstallFMPlugins); PluginStateStart; PluginStateLength))
Relaterade avsnitt
Skapa egna plugin-program
Get(InstalleradeFMPlugin)
Installera Plug-In