FileMaker Pro-mogelijkheden per versie
Hieronder vindt u een lijst met functies die in vorige versies van FileMaker Pro en FileMaker Pro Advanced (vanaf versie 8.0) zijn geïntroduceerd. Voor meer informatie over elke nieuwe mogelijkheid downloadt u de productdocumentatie op http://www.filemaker.com/nl/support/index.html.
Informatie over wanneer nieuwe scriptstappen, functies en scriptactiveringen zijn geïntroduceerd, vindt u in de afzonderlijke Help-onderwerpen.
Meer informatie over de nieuwe mogelijkheden van deze versie vindt u in Nieuwe functies in FileMaker Pro 14.
FileMaker Pro 8.0
 •
 •
 •
 •
 •
Nieuwe functie om e-mails te verzenden: menu Bestand > Verzenden > Post.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.0 Advanced
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.5
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 8.5 Advanced
 •
 •
FileMaker Pro 9.0
 •
 •
 •
Koppelingen naar gedeelde databases via e-mail verzenden - Kies Bestand > Koppeling verzenden om een e-mail met URL-koppelingen naar gedeelde FileMaker Pro-databases te verzenden. Gebruik deze functie met gedeelde peer-to-peer of door FileMaker Server gehoste databases.
 •
 •
Voorwaardelijke opmaak - Stel opmaakregels in op basis van voorwaarden die u opgeeft met het nieuwe menu Opmaak > Voorwaardelijk en pas een voorwaardelijke opmaak toe op gegevens in velden, lay-outs of op tekst gebaseerde knoppen.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Het menu Bestand is herzien - Het menu Bestand > Definiëren is nu vervangen door het menu Bestand > Beheren en de dialoogvensters '... definiëren' zijn nu vervangen door dialoogvensters '... beheren'.
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 9.0 Advanced
 •
 •
Verbeterde Gegevensinzage - Gebruik het nieuwe tabblad Actief om gegevens van velden of variabelen in het huidige script weer te geven en bekijk gegevens met beperkte toegang in de Gegevensinzage bij het aanmelden en verifiëren.
 •
Koppeling naar Assistent PHP-site - Kies Gereedschappen > Assistent PHP-site starten om een rechtstreekse koppeling naar een Assistent PHP-site te maken.
 •
FileMaker Pro 10.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Extra ondersteuning voor ODBC-gegevensbronnen (de zogeheten externe SQL-bronnen of ESS) - Bekijk, open en gebruik gegevens uit SQL-tabellen in Microsoft SQL Server 2008, Oracle 11g en MySQL 5.1 Community Edition. Definieer invoerlijsten met behulp van velden in ODBC-gegevensbrontabellen. Gebruik Windows-verificatie (Eenmalige aanmelding) om toegang te krijgen tot ODBC-gegevens vanuit Microsoft SQL Server. Krijg toegang tot nauwkeurige door SQL ondersteunde tijdstempelgegevens uit ODBC-gegevensbronnen.
 •
 •
 •
Ondersteuning voor het direct verzenden van e-mails via een SMTP-server - Kies Bestand > Post verzenden of gebruik een script om e-mailberichten direct vanuit FileMaker Pro-bestanden te verzenden zonder gebruik van e-mailclientsoftware.
 •
 •
 •
FileMaker Pro 11.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 11.0 Advanced
 •
 •
 •
FileMaker Pro 12.0
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Windows: de optie Knipperende menubalk bij onbekend woord is verwijderd van het tabblad Spelling in het dialoogvenster Bestandsopties.
FileMaker Pro 12 Advanced
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 13
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Verbeteringen aan scriptstappen:
 •
Verbeteringen aan het dialoogvenster Script bewerken - De optie Bureaublad in de lijst Compatibiliteit tonen is vervangen door Macintosh en Windows, waarbij het huidige besturingssysteem is geselecteerd.
 •
 •
 •
Nieuwe scriptstappen:
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Nieuwe scriptactiveringen:
 •
 •
 •
 •
 •
Nieuwe functies:
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Gewijzigde functionaliteit:
 •
 •
 •
Gewijzigde en verwijderde functies:
 •
 •
 •
 •
 •
FileMaker Pro 13 Advanced
Functie voor codering van databases - Codeer databasebestanden om ze te beschermen tegen onbevoegde toegang terwijl de bestanden worden bewaard op een schijf. Stel hiervoor in dat alle databaseclients gecodeerde databasebestanden moeten openen met het wachtwoord.