Invoegen vanuit URL

Doel
Hiermee voert u de inhoud van een URL in een veld in.
Opmaak
Invoegen vanuit URL [SSL-certificaten verifiëren; Selecteren; Geen dialoogvenster; <tabel::veld>; Bron-URL]
Opties
 •
SSL-certificaten verifiëren valideert het SSL-certificaat van de opgegeven server in de URL. Als het certificaat ongeldig is, kunt u ervoor kiezen om door te gaan of deze scriptstap over te slaan. Als het certificaat ongeldig is en de Foutafvanging instellen scriptstap is ingesteld op Aan, werkt 'Invoegen vanuit URL' alsof de server niet beschikbaar is.
 •
Als u Gehele inhoud selecteren inschakelt, wordt de inhoud van een veld vervangen. Als u deze optie niet inschakelt, voegt de scriptstap Invoegen vanuit URL de inhoud van de URL in bij het invoegpunt of achter de bestaande gegevens in het veld.
 •
Zonder dialoogvenster voorkomt dat het dialoogvenster Opties 'Invoegen vanuit URL' wordt weergegeven wanneer deze scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
Met Ga naar doelveld geeft u het veld op waarin u de URL-inhoud wilt invoegen.
 •
Met URL opgeven kunt u de URL typen of uw URL op basis van een berekening maken.
 •
URL automatisch coderen vervangt speciale tekens door de overeenkomstige gecodeerde waarden voor URL's. Een spatie wordt bijvoorbeeld vervangen door %20. Wanneer deze optie is uitgeschakeld, blijft de URL zoals deze is ingevoerd.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
'Invoegen vanuit URL' ondersteunt de protocollen http, https, httppost, httpspost, ftp, ftps en file. FileMaker Pro downloadt de bron die wordt bepaald door de URL in het doelveld.
Raadpleeg Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst met ondersteunde bestandsindelingen van afbeeldingen en audio/video in containervelden.
Belangrijk  Selecteer Gehele inhoud selecteren voor betere prestaties in FileMaker WebDirect.
Opmerkingen
 •
 •
 •
Als Zonder dialoogvenster niet is ingeschakeld, werkt deze scriptstap alsof URL automatisch coderen is ingeschakeld.
 •
Als Gehele inhoud selecteren is uitgeschakeld en 'Invoegen vanuit URL' inhoud in een tekstveld invoegt, wordt de inhoud van de URL aan het tekstveld toegevoegd. Meerdere ophaalopdrachten kunnen leiden tot onvoorspelbare resultaten en tragere prestaties.
 •
Voorbeeld 1
In dit voorbeeld wordt toegang verkregen tot een website en wordt een PDF ingevoegd in het containerveld Verkooprapport.
Invoegen vanuit URL [Geen dialoogvenster; Klanten::Verkooprapport; "http://www.filemaker.com/verkooprapport.pdf"]
Voorbeeld 2
Met dit voorbeeldscript wordt een plattegrond waarop het adres van de klant wordt aangegeven in het containerveld Plattegrond/adres ingevoegd.
Invoegen vanuit URL [Geen dialoogvenster; Klanten::Plattegrond/adres; "http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=" & Klanten::Adres & "&zoom=14&markers=" & Klanten::Adres & "&size=256x256&sensor=false"]
Voorbeeld 3
Dit voorbeeldscript voegt de HTML-code voor http://www.apple.com/nl in.
Invoegen vanuit URL [Geen dialoogvenster; Klanten::HTML-websitecode; "http://www.apple.com/nl"]