Afdrukken

Doel
Drukt gegevens uit een bestand af.
Opmaak
Afdrukken [Herstellen: "<printer>"; Geen dialoogvenster]
 •
Met Zonder dialoogvenster wordt het dialoogvenster Printerinstelling niet weergegeven wanneer deze scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
Met Afdrukopties opgeven kunt u een uitvoerbestemming opgeven. Wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt de uitvoer van deze scriptstap naar de opgegeven printer of fax gestuurd.
OS X: In plaats van een printer of fax op te geven kunt u in het dialoogvenster Afdrukken klikken op PDF en een PDF-optie in de lijst selecteren of via het menu Bewerken een aangepaste PDF-uitvoeropmaak of bestemming definiëren.
Als u geen uitvoerbestemming opgeeft voordat u het script opslaat of als de opgegeven printer niet kan worden gevonden wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt de uitvoer van de scriptstap naar de standaardprinter van de gebruiker gestuurd.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Er kunnen meerdere scriptstappen aan een script worden toegevoegd. U kunt afdrukopties opslaan bij deze scriptstap, maar u kunt ook de gebruiker toestaan afdrukcriteria op te geven wanneer de stap wordt uitgevoerd.
Als er speciale pagina-instellingsopties voor de afdruktaak nodig zijn om correct te kunnen afdrukken, voegt u een Printerinstelling scriptstap toe vóór de stap Afdrukken.