Algemene voorkeuren instellen
Algemene toepassingsvoorkeuren beïnvloeden alle FileMaker Pro-documenten waarin u werkt.
Zo stelt u algemene voorkeuren in:
1.
 •
Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
 •
OS X: kies FileMaker Pro > Voorkeuren.
2.
Klik in het dialoogvenster Voorkeuren op het tabblad Algemeen en stel vervolgens de gewenste opties in.

Slepen en neerzetten inschakelen om tekst in velden, tussen velden en tussen lay-outs te verplaatsen, alsook tussen toepassingen die slepen en neerzetten ondersteunen.
Schakel het selectievakje Tekstselectie door slepen en neerzetten toestaan in.
De namen van maximaal 30 recent geopende bestanden weergeven wanneer u Bestand > Recent bestand openen kiest of wanneer u het Startpaneel gebruikt om bestanden te openen.
Schakel het selectievakje Recent geopende bestanden tonen in en typ een getal van 1 tot en met 30.
Schakel het selectievakje Vensterinhoud vergroten voor betere leesbaarheid in.
Schakel Maak bestanden vanuit dialoogvenster Database beheren in.
Klik naast Dialoogvensterformaten en -posities herstellen op de knop Herstellen.
(Deze waarde wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer u Invoegen > Huidige gebruikersnaam kiest.)
OS X: selecteer Systeem in het vak Gebruikersnaam of selecteer Andere bij Gebruikersnaam en typ een naam in het tekstvak. (De systeemnaam is de ingevoerde naam in Systeemvoorkeuren. Raadpleeg Help in OS X.)
 •
Windows: kies bij Taal gebruikersinterface de gewenste taal.
Kies bij Effen tekenstijl de gewenste stijl.
Schakel Meld mij wanneer een update beschikbaar is in.
Schakel Meld mij wanneer een nieuwe versie beschikbaar is in.
Als u Breng me voortaan niet meer op de hoogte van nieuwe versies inschakelt in het dialoogvenster Melding van nieuwe versie, wordt er niet gecontroleerd of er een nieuwe versie is.
Verwante onderwerpen
Tekst verplaatsen met slepen en neerzetten
Een oplossing maken
Sneltoetsen (Windows)
Sneltoetsen (OS X)
Velden en tekst opmaken voor verticaal schrift