Runtime-oplossingen distribueren (FileMaker Pro Advanced)
Als een van de laatste stappen bij de ontwikkeling van uw runtime-databaseoplossing moet u alle vereiste bestanden samenbundelen, bepalen hoe u uw oplossing wilt verdelen (bijvoorbeeld op media of via een netwerk) en documentatie voor de installatie van uw oplossing beschikbaar stellen voor uw gebruikers. Daarnaast moet uw documentatie ook instructies bevatten om de runtime-toepassing te starten en wat er moet gebeuren als een bestand beschadigd is.
Aandachtspunten voordat u uw oplossing distribueert:
 •
Belangrijk  Wijzig de namen niet van de bestanden en mappen die door Developer-hulpprogramma's worden gegenereerd.
 •
 •
 •
 •
Windows: de juiste manier om runtime-oplossingen (inclusief het uitvoerbare bestand) te distribueren is met de installatiesoftware. Deze software moet onderdelen op de juiste locatie in het Windows-bestandssysteem installeren en een mogelijkheid bieden om de software te verwijderen. Raadpleeg de Microsoft-website voor meer informatie over de locatie van de geïnstalleerde bestanden en voor informatie over beperkingen wat betreft de locatie.
 •
Windows: runtime-oplossingen voor Windows vereisen dat het Microsoft .NET Framework is geïnstalleerd. Bepaalde versies van Windows worden mogelijk niet geleverd met de vereiste versie van .NET. Daarom moet het runtime-installatieprogramma de vereiste versie van .NET installeren als deze software niet aanwezig is. Informatie over systeemvereisten vindt u op http://www.filemaker.com/nl/products.
Zo reduceert u de grootte van uw oplossing in Windows:
1.
2.
Belangrijk  Verwijder niet de taalbronmap voor het Engels.
3.
4.
Zo reduceert u de grootte van uw oplossing in OS X:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Verwante onderwerpen
Runtime-oplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Bestanden voorbereiden op een runtime-oplossing (FileMaker Pro Advanced)
Bestanden binden als een runtime-oplossing (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen een naam geven (FileMaker Pro Advanced)
Gegevens importeren in geüpgrade runtime-oplossingen (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen starten (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen herstellen (FileMaker Pro Advanced)