Voorbeelden van een opstartscript
Met een opstart script kan een gebruiker de weergave van een database aanpassen of andere acties uitvoeren wanneer een database wordt geopend. Opstartscripts worden geactiveerd door de scriptactivering BijEersteVensterOpenen. Zie Opties voor bestanden instellen voor meer informatie over het instellen van een opstartscript.
Voorbeeld 1
Gaat naar de lay-out Beheer als de account volledige toegangsprivileges heeft. Anders gaat het naar de lay-out Gegevensinvoer.
If [Get(HuidigeNaamPrivilegeset) ≠ "[Volledige toegang]"]
Ga naar lay-out ["Beheer"]
Else
Ga naar lay-out ["Gegevensinvoer"]
End If
Voorbeeld 2
Controleert welke versie van FileMaker Pro of FileMaker Go de database heeft geopend en gaat naar de gepaste Klanten-lay-out.
If [Get(Apparaat) = 3]
Ga naar lay-out ["iPad klanten"]
Else If [Get(Apparaat) = 4]
Ga naar lay-out ["iPhone klanten"]
Else
Ga naar lay-out ["Klanten"]