Öppna URL
Syfte
Låter användaren öppna en URL-adress.
Format
Öppna URL [Ingen dialogruta; <URL-adress>]
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att dialogrutan med tillval för Öppna URL visas när detta manussteg utförs.
 •
Klicka på Ange för att visa dialogrutan med tillval för "Öppna URL", där du kan skriva URL-adressen direkt i textinmatningsområdet eller klicka på Ange för att skapa en URL-adress utifrån en beräkning.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Windows:
Öppen URL stöder URL-typerna http, https, ldap, ldaps, ftp, file och mailto. Om URL-adressen till exempel börjar med http öppnar FileMaker Pro användarens webbläsare och aktiverar URL-adressen.
Obs!  FileMaker Pro använder de inställningar som är lagrade i Windows-systemfilen URL.DLL för att avgöra vilket program som ska aktivera URL-adressen. URL-adressen skickas sedan till ShellExecute för aktivering.
OS X:
Om användaren har konfigurerat systeminställningarna för Internet låter det här manussteget användaren öppna en URL-adress. Öppna URL stöder URL-typerna http, https, ldap, ldaps, ftp, file och mailto och använder de program som angetts antingen i Kontrollpanelen eller i systeminställningarna. Om URL-adressen till exempel börjar med http öppnar FileMaker Pro användarens webbläsare och aktiverar URL-adressen.
Exempel 1
Öppnar användarens webbläsare och visar hemsidan för FileMaker, Inc.
Öppna URL [Ingen dialogruta; "http://www.filemaker.com/se/"]
Exempel 2
Öppnar Windows Anteckningar och öppnar filen Min_fil.txt som finns på rotnivån på användarens hårddisk.
Öppna URL [Ingen dialogruta; "fil://c:/Min_fil.txt"]
Exempel 3
Startar standardprogrammet för e-post, öppnar ett nytt e-postmeddelande och använder värdet i fältet E-post som adress för meddelandet.
Öppna URL [Ingen dialogruta; "mailto:" & Kunder::E-post]
Exempel 4
Öppnar en delad FileMaker Pro-fil som körs på ett annat system.
Öppna URL [Ingen dialogruta; "fmp://konto:lösenord@värd/databas"]
#där "konto" är kontonamnet i FileMaker Pro, "lösenord" är kontolösenordet, "värd" är en DNS-post, IPv4- eller IPv6-adress för den dator filen ligger på och "databas" är namnet på FileMaker Pro-filen.
Viktigt!  Kontonamn och lösenord som anges i manussteget Öppna URL är synliga för användare som har behörighet att ändra manus och är därför inte säkra.
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)