Lägg till konto
Syfte
Lägger till ett nytt konto med namn, lösenord och behörighet.
Format
Lägg till konto [Kontonamn: <kontonamn>; Lösenord: <lösenord>;
Behörighetsuppsättning: <behörighetsuppsättning>"; Tidsbegränsa lösenord]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Lägg till konto, där du kan ange följande tillval:
 •
Kontonamn är namnet på det nya kontot. Du kan skriva in en ordagrann text eller klicka på Ange om du vill skapa ett nytt kontonamn utifrån en beräkning.
 •
Lösenord är lösenordet för det nya kontot. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill skapa ett nytt lösenord utifrån en beräkning.
 •
Behörighetsuppsättning låter dig ställa in en fördefinierad behörighetsuppsättning för den här användaren eller skapa en ny behörighetsuppsättning.
Fullständig behörighet kan inte tilldelas med det här manussteget. Konton med fullständig behörighet måste skapas manuellt.
 •
Användaren måste ändra lösenord vid nästa inloggning När det här tillvalet är valt tvingas användarna ändra sina lösenord nästa gång de loggar in på databasen.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
Kontonamn och lösenord kan vara text lagrad med manussteget eller genereras vid körning baserat på beräkningar du anger.
Kommentar
 •
 •
Du måste ha fullständig behörighet för att utföra det här manussteget. Välj Kör manus med fullständig behörighet om du vill låta användare med lägre behörighet än fullständig utföra det här manussteget.
Exempel 1
Lägger till ett nytt användarkonto med endast datainmatningsbehörighet. Kräver att du ändrar lösenordet nästa gång du loggar in på kontot.
Lägg till konto [Kontonamn: "Användare"; Lösenord: "1234"; Behörighetsuppsättning: "[Data Entry Only]"; Tidsbegränsa lösenord]
Exempel 2
Lägger till ett nytt konto med endast läsbehörighet med namnet och lösenordet i den anpassade dialogrutan.
Visa anpassad dialogruta ["Vill du lägga till ett nytt konto?"; Konton::Namn; Konton::Lösenord]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Lägg till konto [Kontonamn: Konton::Namn; Lösenord: Konton::Lösenord; Behörighetsuppsättning: "[Skrivskyddad åtkomst]"]
End If
Exempel 3
Lägger till ett nytt konto med endast datainmatningsbehörighet om inte den aktuella användaren endast har läsbehörighet. Använder den aktuella användarens namn som det nya kontonamnet.
If [Get ( KontoBehörighetsuppsättning ) ≠ "[Skrivskyddad åtkomst]"]
Lägg till konto [Kontonamn: Get ( Användarnamn ); Lösenord: "1234"; Behörighetsuppsättning: "[Data Entry Only]"; Tidsbegränsa lösenord]
Else
Visa anpassad dialogruta ["Du har inte rätt behörigheter för att lägga till ett konto."]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)