Sök efter matchande poster
Syfte
Söker poster genom kontext för ett angivet fält.
Format
Sök efter matchande poster[Ersätt/Förfina/Utöka; <tabell::fält>]
Tillval
Markera Ange målfält eller klicka på Ange, markera ett fält eller ange en beräkning som ska ange fältet du vill söka efter och klicka på OK.
Kommentar
Du kan:
 •
 •
avmarkera Ange målfält om du vill ta bort aktuella inställningarna för målfält
Om du vill ange typen eller sökningen för Ange väljer du:
 •
Ersätt om du vill söka i hela databasen och ersätta den aktuella sökningen med poster som matchar innehållet i det aktiva fältet.
 •
Förfina om du vill söka i sökresultatet och visa matchande poster baserat på innehållet i det aktiva fältet (en logisk OCH-sökning).
 •
Utöka om du vill utvidga sökningen till att innefatta fler poster i sökresultatet som matchar ytterligare villkor i det angivna fältet (en logisk ELLER-sökning).
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 12.0
Beskrivning
Söker poster genom kontext för ett angivet fält så att du kan skapa manus med liknande funktioner med hjälp av snabbmenyn i tabellvy.
Om du inte anger ett fält söker FileMaker Pro baserat på innehållet i fältet som är aktivt när manuset körs. Om data är markerade i det aktiva fältet söker FileMaker Pro efter markerade data. Om data inte är markerade i det aktiva fältet söker FileMaker Pro efter allt innehåll i den aktiva filen. Om du inte anger ett fält och det inte finns något aktivt fält när manuset körs visar FileMaker Pro ett meddelande om ogiltigt kommando.
Sök efter matchande poster körs i bearbetningsläge eller granskningsläge. Om databasen är i ett annat läge när manuset körs växlar FileMaker Pro till bearbetningsläge innan manuset körs.
Sök efter matchande poster kan kopieras och klistras in eller importeras till andra FileMaker Pro-filer.
Exempel 1
Söker efter alla poster i samma kategori som den aktuella posten och växlar sedan till tabellvy.
Sök efter matchande poster [Ersätt; Produkter::Kategori
Visa en post/Som lista [Visa som tabell]
Exempel 2
Öppnar ett nytt fönster, går till layouten Fakturor, söker efter alla poster i sökresultatet med samma Kund-ID som den aktuella posten, sorterar de nya hittade posterna och går till den första posten.
Nytt fönster [Stil: Dokument]
Gå till layout ["Fakturor"]
Sök efter matchande poster [Förfina; Fakturor::Kund-ID]
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]
Gå till post/sökpost/sida [Första]
Exempel 3
Utökar antingen hittade poster med poster som matchar den aktuella postens Kund-ID eller skapar nya hittade poster som matchar den aktuella postens Kund-ID.
Visa anpassad dialogruta ["Vill du lägga till den aktuella kunden i de hittade posterna?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1 ]
Sök efter matchande poster [Utöka; Fakturor::Kund-ID]
Else
Sök efter matchande poster [Ersätt; Fakturor::Kund-ID]
Relaterade avsnitt
Visa endast uteslutna manussteg
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)