Avsluta manus
Syfte
Tvingar det manus, delmanus eller externa manus som körs att stoppas omedelbart. Vid användning i delmanus återupptas huvudmanuset, med eller utan valfritt manusresultat.
Format
Avsluta manus [Resultat: <värde eller formel>]
Tillval
Klicka på Ange för att ange ett värde i dialogrutan Ange beräkning. Värdet baseras oftast på status för det aktuella manuset. Värdet överförs till det anropande manuset, där det kan styra manusets logik.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om det valfria manusresultatet har angetts returnerar manusresultatet och lagras i huvudmanuset tills ett annat delmanus som returnerar ett värde anropas. Manusresultatet raderas när du avslutar huvudmanuset. Manusresultatet kan lagras i en lokal eller global variabel för att användas senare.
Exempel 1
Utför en sökning och skriver ut. Om inga poster hittas visas alla poster och manuset avslutas.
Utför sökning [Spara]
If [Get ( HittadePoster ) = 0]
Visa alla
Avsluta manus [ ]
End If
Skriv ut [Ingen dialogruta]
Exempel 2
Skriver ut obetalda fakturor. I delmanuset Skriv ut kan användare välja om de vill skriva ut fakturor. Om användare väljer att skriva ut använder Avsluta manus ett manusresultat för att ange "Utskrivet den <aktuellt datum>" i Statusfältet.
Huvudmanus: Skriv ut obetalda fakturor
Nytt fönster [Namn: "Fakturalista"; Stil: Dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Utför sökning [Spara]
#Anropar delmanuset "Skriv ut" som anges nedan
Utför manus ["Skriv ut"]
#Fortsätter när delmanuset har slutförts
If [Get ( Manusresultat ) = 1]
Ersätt fältinnehåll [Ingen dialogruta; Fakturor::Status; "Utskrivet den " & Get ( AktuelltDatum )]
Else
Visa alla
Sortera poster [Spara; Ingen dialogruta]
End If
Delmanus: Utskrift
Visa anpassad dialogruta ["Skriv ut obetalda fakturor"; "Vill du skriva ut obetalda fakturor?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Skriv ut [Ingen dialogruta]
Else
Stäng fönster [Aktuellt fönster]
End If
#Använder parametern Resultat för att skicka användarens val till huvudmanuset
Avsluta manus [Resultat: Get ( SenasteMeddelandeval )]
Relaterade avsnitt
Get ( Manusresultat ) funktion
Avbryt manus manussteg
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)