Tillåt användaren att avbryta
Syfte
Hindrar användare från att stoppa ett manus om det är inställt på Av.
Format
Tillåt användaren att avbryta [<på eller av>]
Tillval
 •
om användaren ska kunna stoppa ett manus genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X).
 •
Av om användaren ska kunna stoppa ett manus genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X).
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Manussteget Tillåt användaren att avbryta påverkar bara det manus som det körs i.
Som standard kan användarna stoppa ett manus genom att trycka på Esc eller Kommando-.(punkt) (OS X). För att förhindra att användare stoppar ett manus kan du använda manussteget Tillåt användaren att avbryta och ställa in det på Av.
Exempel 1
Visar posterna i layouten Skriv ut fakturor i ett nytt fönster i granskningsläge och pausar manuset. Du kan klicka på Fortsätt om du vill skriva ut fakturorna eller avbryta utskriften i dialogrutan Skriv ut eftersom manussteget Skriv ut inte anger "Visa ingen dialogruta". Tillåt användaren att avbryta är Av, så att ett extra fönster inte lämnas öppet om du avbryter manuset.
Tillåt användaren att avbryta [Av]
Nytt fönster [Namn: "Skriv ut fakturor"; Stil: Flytande dokument]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Granska [Paus]
Skriv ut [Spara: Skrivare]
Stäng fönster [Aktuellt fönster]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)