Söka efter data i relaterade fält
Du kan ange sökvillkor i relaterade fält som visas i en portal eller direkt i en layout.
Så här söker du efter data i relaterade fält:
1.
Mer information finns i Skapa en sökpost.
2.
När du utför en sökning i ett relaterat fält visar FileMaker Pro alla poster som har en relaterad post som uppfyller de sökvillkor som du anger. I en fakturafil som visar artiklar som relaterade poster i en portal kan du t.ex. söka efter alla fakturor som specificerar en dator genom att skriva Dator i fältet Artikel i portalen.
Du kan också utesluta relaterade poster. Mer information finns i Söka efter poster som inte uppfyller sökvillkoren.
3.
Klicka på Utför sökning i statuslisten eller välj Sökposter > Utför sökning.
Relaterade avsnitt
Lägga till och duplicera relaterade poster
Skapa portaler för att visa relaterade poster