Utvidga (bredda) en sökning
Genom att utvidga en sökning kan du hitta fler lämpliga poster utan att börja om på nytt om du t.ex. har gjort en tidigare sökning alltför snäv. Om du vill söka efter poster med utgångspunkt i flera villkor i samma eller olika fält (sökning med logiskt ELLER) utför du en sökning, anger nästa villkor och väljer sedan Sökposter > Utvidga sökning.
Om du exempelvis har sökt efter kunder i New York kan du utvidga sökningen så att den även omfattar kunder i Hongkong.
Så här utvidgar du en sökning:
1.
Mer information finns i Skapa en sökpost.
2.
3.
Välj Sökposter > Utvidga sökning.
FileMaker visar det utökade sökresultatet i bearbetningsläge.
Exempel
Om du t.ex. först har sökt efter kunder i New York kan du utvidga sökningen så att den även omfattar kunder i Hongkong:
1.
Sök efter New York i fältet Ort.
2.
3.
I stället för att klicka på knappen Sök väljer du Sökposter > Utvidga sökning.
De hittade posterna omfattar nu kunder i både New York och Hong Kong.
Relaterade avsnitt
Förfina (begränsa) en sökning
Söka efter dubblettvärden
Söka efter poster med samma sökvillkor i ett fält