Runtime-oplossingen distribueren (FileMaker Pro Advanced)
Als een van de laatste stappen bij de ontwikkeling van uw runtime-databaseoplossing moet u alle vereiste bestanden samenbundelen, bepalen hoe u uw oplossing wilt distribueren (bijvoorbeeld op een cd-rom of via een netwerk) en documentatie over de installatie van uw oplossing beschikbaar stellen aan uw gebruikers. Daarnaast moet uw documentatie ook instructies bevatten om de runtime-toepassing te starten en wat er moet gebeuren als een bestand beschadigd is.
Aandachtspunten voordat u uw oplossing distribueert:
 •
Belangrijk  Wijzig de namen niet van de bestanden en mappen die door Developer-hulpprogramma's worden gegenereerd.
 •
 •
 •
 •
Opmerking  Windows: De juiste manier om runtime-oplossingen (inclusief het uitvoerbare bestand) te distribueren is met de installatiesoftware. Deze software moet onderdelen op de juiste locatie in het Windows-bestandssysteem installeren en een mogelijkheid bieden om de software te verwijderen. Raadpleeg de Microsoft-website voor meer informatie over de locatie van de geïnstalleerde bestanden en voor informatie over beperkingen wat betreft de locatie.
 •
Zo reduceert u de grootte van uw oplossing in Windows:
1.
2.
Belangrijk  Verwijder niet de taalbronmap voor het Engels.
3.
4.
Zo reduceert u de grootte van uw oplossing in OS X:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Verwante onderwerpen
Runtime-oplossingen maken (FileMaker Pro Advanced)
Bestanden voorbereiden op een runtime-oplossing (FileMaker Pro Advanced)
Bestanden binden als een runtime-oplossing (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen een naam geven (FileMaker Pro Advanced)
Gegevens importeren in geüpgrade runtime-oplossingen (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen starten (FileMaker Pro Advanced)
Runtime-oplossingen herstellen (FileMaker Pro Advanced)