Scripts beheren met mappen
U kunt uw scripts beheren door ze te groeperen en te filteren.
Zo beheert u scripts met mappen:
1.
Kies Scripts > Scripts beheren. Of kies Bestand > Beheren > Scripts.
2.

Kies in de lijst Nieuw de optie Map. Typ een mapnaam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK. De nieuwe map verschijnt in het dialoogvenster Scripts beheren op de huidige positie. Een map verschijnt als een vervolgmenu in het menu Scripts.
 •
Windows: Of kies Bewerken > Kopiëren, klik op de positie in de lijst waar u de map wilt plaatsen en kies Bewerken > Plakken.
Selecteer de map die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen. De map en alle scripts in de map worden verwijderd.
Selecteer het script of de map waarboven u het nieuwe scheidingsteken wilt invoegen. Kies in de lijst Nieuw de optie Scheidingsteken. De wijzigingen worden nu weergegeven in het dialoogvenster Scripts beheren en in het menu Scripts.
3.
Opmerking  Als u In menu opnemen selecteert, wordt alleen de map zelf in het menu opgenomen, niet de hiervan afkomstige scripts. Klik op In menu opnemen naast elk afstammend script dat u in het vervolgmenu wilt vermelden. Scripts die voor opname in een menu worden geselecteerd zonder dat hun bovenliggende map wordt geselecteerd, worden niet opgenomen in het menu Scripts.
4.
Tips
 •
 •
Het is mogelijk om meerdere scripts tegelijk te bewerken. Selecteer in het dialoogvenster Scripts beheren de scripts die u wilt bewerken en klik daarna op Bewerken. Voor elk geselecteerd script wordt een apart venster Script bewerken geopend. Als u dubbelklikt wanneer meerdere scripts zijn geselecteerd, wordt alleen het script geopend waarop u hebt geklikt.
Verwante onderwerpen
Scripts maken en bewerken
Een script opslaan
Een script verwijderen