Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen
Doel
Met deze scriptstap past u de afmetingen of de locatie van het gekozen venster aan.
Opmaak
Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen [Huidig venster of Vensternaam: <naam van venster>; Alleen huidig bestandHoogte: <n>; Breedte: <n>; Boven: <n>; Links: <n>]
Opties
Klik op Opgeven om de opties voor vergroten/verkleinen of verplaatsen op te geven.
 •
Met Huidig venster selecteert u het huidige voorgrondvenster wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
Bij Vensternaam selecteert u een geopend venster met de naam. U kunt een letterlijke tekst invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een vensternaam wilt laten berekenen.
 •
Selecteer Alleen huidig bestand als u de overeenkomsten wilt beperken tot het huidige bestand (als u deze optie uitgeschakeld laat, krijgt u alle beschikbare FileMaker Pro-bestanden als overeenkomst).
 •
Bij Hoogte geeft u de hoogte van het aangepaste venster op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Breedte geeft u de breedte van het aangepaste venster op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van boven geeft u de afstand van het aangepaste venster vanaf de bovenkant van het scherm (Mac OS) of vanaf de bovenkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van links geeft u de afstand van het aangepaste venster vanaf de linkerkant van het scherm (Mac OS) of vanaf de linkerkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Nee
Instant Web Publishing
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Het aangepaste venster houdt dezelfde lay-out, tabel, gevonden reeks en actieve record als het oorspronkelijke venster.
Opmerkingen
 •
 •
U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer u geen waarden invoert, worden de oorspronkelijke locatie en afmetingen van het venster als de standaardwaarden gebruikt.
 •
De minimumhoogte en –breedte van het venster zijn afhankelijk van het besturingssysteem van de gebruiker van het script. Als de waarden die u voor hoogte of breedte opgeeft lager zijn dan de minimumwaarden, worden de minimumwaarden gebruikt.
 •
De maximumhoogte en –breedte van het venster zijn afhankelijk van de schermresolutie van de gebruiker van het script. Als de waarden die u voor hoogte of breedte opgeeft hoger zijn dan de maximumwaarden, worden de hoogst mogelijke waarden gebruikt.
 •
U kunt een venster buiten het scherm verplaatsen door een negatieve waarde voor afstand van boven en/of van links op te geven: dit kan handig zijn voor omgevingen met meer monitoren.
 •
Windows: FileMaker Pro richt het verplaatste venster op de linkerbovenhoek van het zichtbare deel van het toepassingsvenster. Dit hoeft niet het (0,0)-punt van het venster te zijn, afhankelijk van de positionering van het actieve bestandsvenster (bijvoorbeeld als het bestandsvenster half buiten de linkerrand van het toepassingsvenster uitsteekt, moet u naar links schuiven om het (0,0)-punt van het toepassingsvenster te zien).
Voorbeelden
Ga naar lay-out [“Ledenlijst”]
Venster verplaatsen/vergroten of verkleinen [Huidig venster; Hoogte: 400; Breedte: 600;
Boven: 16; Links: 16]