Nieuw venster
Doel
Met deze scriptstap maakt u een nieuw venster op basis van het voorgrondvenster. U kunt een documentvenster, een zwevend documentvenster of een dialoogvenster maken.
Opmaak
Nieuw venster [Naam: <naam van venster>; Hoogte: n; Breedte: n; Boven: n; Links: n; Stijl: Document/Zwevend document/Dialoogvenster]
Opties
Klik op Opgeven om opties voor het nieuwe venster in te stellen.
 •
Bij Vensternaam geeft u de naam voor het nieuwe venster op. U kunt een letterlijke tekst invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een vensternaam wilt laten berekenen.
 •
Bij Hoogte geeft u de hoogte van het nieuwe venster op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Breedte geeft u de breedte van het nieuwe venster op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van boven geeft u de afstand van het nieuwe venster vanaf de bovenkant van het scherm (Mac OS) of vanaf de bovenkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Bij Afstand van links geeft u de afstand van het nieuwe venster vanaf de linkerkant van het scherm (Mac OS) of vanaf de linkerkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) op in pixels. U kunt een cijfer invoeren, maar u kunt ook op Opgeven klikken als u een cijfer wilt laten berekenen.
 •
Met instellingen voor Vensterstijlen kunt u opgeven op het nieuwe venster een documentvenster (standaardinstelling) of een dialoogvenster is. Selecteer Geavanceerde stijl opgeven of klik op Opgeven om een vensterstijl op te geven. Zie Het dialoogvenster Geavanceerde stijl opgeven - Opties.
Opmerking  Als u het selectievakje Geavanceerde stijl opgeven uitschakelt, verliest u alle geavanceerde stijlinstellingen die u hebt gekozen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Gedeeltelijk
Custom Web Publishing
Gedeeltelijk
Instant Web Publishing
Gedeeltelijk
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Een nieuw venster heeft dezelfde lay-out, tabel, gevonden reeks en actieve record als het oorspronkelijke venster. U kunt opgeven of het nieuwe venster een documentvenster, een zwevend documentvenster of een dialoogvenster is.
 •
Met documentvensters kunnen gebruikers vensters minimaliseren, maximaliseren, herstellen of sluiten of kunnen zij een nieuw FileMaker Pro-proces starten terwijl zij in FileMaker Pro werken.
 •
 •
Dialoogvensters zijn modaal. Zij verschijnen op de voorgrond en kunnen niet worden geminimaliseerd. Gebruikers kunnen een open documentvenster pas activeren als zij een open dialoogvenster hebben gesloten.
Maak documentvensters voor standaard gebruikersinvoertaken of voor taken die in een willekeurige volgorde kunnen plaatsvinden. Gebruik dialoogvensters om vereiste of benodigde gegevens te verzamelen of om gebruikers te waarschuwen.
Opmerkingen
 •
 •
 •
U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer bij een bepaalde optie geen waarde is ingevoerd, wordt de standaardwaarde gebruikt die ook wordt gebruikt als u op de menubalk Venster > Nieuw venster kiest.
 •
De minimumhoogte en –breedte zijn afhankelijk van het besturingssysteem van de gebruiker die het script uitvoert. Als de waarden die u voor hoogte of breedte opgeeft lager zijn dan de minimumwaarden, worden de minimumwaarden gebruikt.
 •
Als de waarden die u voor de vensterhoogte of –breedte opgeeft de resolutie van de gebruiker overschrijden, worden de grootst mogelijke waarden gebruikt.
 •
U kunt een nieuw venster buiten het scherm maken door een negatieve waarde voor afstand van boven en/of van links op te geven: dit kan handig zijn voor omgevingen met meer monitoren.
 •
Als u Compatibiliteit weergeven selecteert, wordt de tekenreeks (VIRTUEEL VENSTER OP HET WEB) aan de weergave van de scriptstap toegevoegd om voor de gebruiker aan te geven dat in hetzelfde browservenster een nieuw virtueel venster is geopend.
 •
 •
 •
Kioskmodus (FileMaker Pro Advanced)
 •
Elk nieuw documentvenster dat in de kioskmodus wordt gemaakt is een standaard kioskmodusvenster waarin de statusbalk verborgen is.
 •
Geen van de kioskeigenschappen zijn van toepassing op dialoogvensters die zijn geopend in de kioskmodus. Zo wordt bijvoorbeeld de statusbalk weergegeven.
 •
Wanneer er meerdere kiosk- en niet-kioskbestanden open zijn en een niet-kioskbestand een nieuw dialoogvenster opent, kan de gebruiker niet overschakelen naar andere vensters (ook niet naar vensters die in de kioskmodus zijn gemaakt).
Voorbeelden
In de volgende voorbeelden wordt een nieuw document- of dialoogvenster gemaakt op basis van de lay-out Gegevensinvoer.
Documentvenster:
Ga naar lay-out [“Gegevensinvoer”]
Nieuw venster [Naam: “Hier gegevens invoeren”; Hoogte: 400; Breedte: 600;
Boven: 16; Links: 16; Stijl: Document;]
Dialoogvenster:
Ga naar lay-out [“Gegevensinvoer”]
Nieuw venster [Naam: “Hier gegevens invoeren”; Hoogte: 400; Breedte: 600;
Boven: 16; Links: 16; Stijl: Dialoogvenster]
Opmerking  In het dialoogvenster Bewerken wordt alleen het vensterstijltype opgenomen in de scriptstapspecificatie. Als u alle instellingen wilt zien, drukt u het script af via het dialoogvenster Scripts beheren. Alle vensterstijlinstellingen verschijnen ook in het Database Design Report (FileMaker Pro Advanced).