Records op veld sorteren
Doel
Met deze scriptstap sorteert u de records in de huidige gevonden reeks overeenkomstig de context van een opgegeven veld.
Opmaak
Records op veld sorteren [Oplopend/Aflopend/Gekoppelde invoerlijst; <tabel::veld>]
Opties
 •
Selecteer Doelveld opgeven of Opgeven, selecteer een veld waarop u wilt sorteren en klik op OK.
Tip  U kunt dubbelklikken op de scriptstap in de lijst om het doelveld op te geven.
 •
Wanneer u Oplopend kiest, worden gegevens in oplopende volgorde weergegeven.
 •
Wanneer u Aflopend kiest, worden gegevens in aflopende volgorde weergegeven.
 •
Wanneer u Gekoppelde invoerlijst kiest, worden gegevens weergegeven in de volgorde die wordt bepaald door de invoerlijst die is gekoppeld met het veld.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
Sorteert de records in de huidige gevonden reeks overeenkomstig de context van een opgegeven veld, zodat u scripts kunt maken die net zo werken als het interactieve gebruik van het venstermenu in tabelweergave. Als u geen veld opgeeft, sorteert het script op het veld dat actief is wanneer het script wordt uitgevoerd. Als er geen actief veld is wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt een waarschuwing van een ongeldige sorteervolgorde weergegeven.
Tip  U kunt de records zoeken die u wilt sorteren (met Alle records tonen script step of Zoekopdracht uitvoeren script step) voordat u deze scriptstap uitvoert. U hoeft niet de Ga naar Bladeren script step of Ga naar record/verzoek/pagina script step te gebruiken na de scriptstap Records op veld sorteren.
Voorbeelden
In het volgende voorbeeld worden alle records in de database op alfabetische volgorde gesorteerd op het veld Stad en wordt het resultaat afgedrukt.
Ga naar lay-out ["Mijn sorteerlay-out"]
Alle records tonen
Records op veld sorteren [Oplopend; Info lidmaatschap::Stad]
Afdrukken [ ]
In het volgende voorbeeld worden gegevens op maand gesorteerd van januari tot december wanneer gegevens in het veld Maand worden ingevoerd als een eigen invoerlijst die begint in januari en eindigt in december.
Records op veld sorteren [Gekoppelde invoerlijst; Verkoop::Maand]