Overeenkomende records zoeken
Doel
Vindt records op basis van de context van een opgegeven veld.
Opmaak
Overeenkomende records zoeken [Vervangen/Beperken/Uitbreiden; <tabel::veld>]
Opties
Selecteer Doelveld opgeven of klik op Opgeven, selecteer een veld of geef een berekening op die verwijst naar het veld waarop u wilt zoeken en klik op OK.
Opmerkingen
U kunt:
 •
 •
Doelveld opgeven uitschakelen om de huidige doelveldinstellingen te verwijderen
Als u het type zoekopdracht wilt opgeven voor Opgeven, kiest u:
 •
Vervangen om in de hele database te zoeken en de actuele gevonden reeks te vervangen door records die met de inhoud van het actieve veld overeenkomen.
 •
Beperken om de gevonden reeks te zoeken en overeenkomende records op basis van de inhoud van het actieve veld weer te geven (een logische AND-zoekopdracht).
 •
Uitbreiden om uw zoekopdracht uit te breiden met extra records in de gevonden reeks die overeenkomen met extra criteria in het opgegeven veld (een logische OR-zoekopdracht).
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
Instant Web Publishing
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
Zoekt records op basis van de context van een opgegeven veld, zodat u scripts kunt maken die net zo werken als het gebruik van het venstermenu in Tabelweergave.
Als u geen veld opgeeft, wordt gezocht op basis van de inhoud van het veld dat actief is wanneer het script wordt uitgevoerd. Als er gegevens zijn geselecteerd in het actieve veld, worden de geselecteerde gegevens gezocht. Als er geen gegevens zijn geselecteerd, wordt de volledige inhoud van het actieve veld gezocht. Als u geen veld opgeeft en er geen actief veld is wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt een waarschuwing van een ongeldige opdracht weergegeven.
Overeenkomende records zoeken wordt uitgevoerd in de blader- of schermafdrukmodus. Als de database in een andere modus is wanneer het script wordt uitgevoerd, schakelt FileMaker Pro over naar de bladermodus voordat het script wordt uitgevoerd.
U kunt het script Overeenkomende records zoeken kopiëren en plakken of importeren in andere FileMaker Pro-bestanden.
Voorbeelden
Het volgende script vindt alle records in de database die gegevenswaarden bevatten die overeenkomen met gegevens in het actieve veld Orderdatum. Dit script kan bijvoorbeeld als resultaat alle records met orders die zijn geplaatst op 10 oktober 2013 geven.
Overeenkomende records zoeken [Vervangen; Producten::Orderdatum]
Het volgende script beperkt de gevonden reeks tot die records die productnaamgegevenswaarden bevatten die overeenkomen met de waarde in het actieve veld. Als in dit voorbeeld het actieve veld de tekstreeks "jassen" bevat, beperkt dit script de gevonden reeks uit het bovenstaande voorbeeld tot orders voor jassen die zijn geplaatst op 10 oktober 2013.
Overeenkomende records zoeken [Beperken; Producten::Productnaam]
Het volgende script voegt aan de huidige gevonden reeks alle records in de database toe die gegevenswaarden bevatten die overeenkomen met gegevens in het actieve veld Productnaam. Als in dit voorbeeld het actieve veld de tekstreeks "schoenen" bevat, breidt dit script de gevonden reeks uit met orders voor jassen en schoenen geplaatst op 10 oktober 2013.
Overeenkomende records zoeken [Uitbreiden; Producten::Productnaam]