FileMaker Pro Advanced bevat een reeks geavanceerde functies voor de ontwikkeling en implementatie van databases waarmee het ontwikkelingsproces kan worden versneld en ontwikkelaars FileMaker-databaseoplossingen voor werkgroepen, websites en zelfstandige runtime-toepassingen kunnen maken.
FileMaker Pro Advanced biedt niet alleen alle functies die in FileMaker Pro beschikbaar zijn, maar ook:
 •
 •
 •
script Debugger, waarmee u FileMaker-scripts systematisch kunt testen en debuggen
 •
 •
een kopieerfunctie om veld- of tabelschema's te kopiëren. U kunt ook tabelschema's importeren om tabellen vanuit een oplossing die uit meerdere bestanden bestaat in één bestand te consolideren
 •
 •
het hulpprogramma Eigen functies, waarmee u eigen functies maakt die overal in de databaseoplossing kunnen worden gebruikt.
Sommige functies van FileMaker Pro Advanced, zoals voor de ontwikkeling van plug-ins van andere leveranciers, zijn nader beschreven in de FileMaker Pro Advanced Ontwikkelaarsgids, die bij de software wordt geleverd en die beschikbaar is op http://www.filemaker.com/nl/support/index.html.
Verwante onderwerpen
Bestanden aanpassen met FileMaker Pro Advanced
FileMaker Pro Advanced-gereedschappen gebruiken
FileMaker Pro-databases onderhouden en herstellen