De statusbalk gebruiken
Via de statusbalk hebt u snel toegang tot een groot aantal menuopdrachten van FileMaker Pro. In alle modi bevat deze balk de navigatieknoppen, aanpasbare knoppen en een lay-outbalk om met lay-outs te werken. In de lay-outmodus bevat de statusbalk de lay-outgereedschappen. Plaats de cursor op een knop om de beschrijving ervan weer te geven.
Zo kunt u de statusbalk weergeven of verbergen:
 •
Kies op de menubalk Weergave > Statusbalk.
 •
Klik op de statusbalkknop Statusbalkknop onder in het venster.
Zo past u de statusbalk aan:
1.
Kies op de menubalk Weergave > Statusbalk aanpassen.
Het dialoogvenster (Windows) of blad (Mac OS) Aanpassen wordt geopend.
2.

•
Windows: selecteer op het tabblad Opdrachten in de lijst Categorieën Aanpasbaar of Standaard en sleep de gewenste knop van de lijst Opdrachten naar de statusbalk.
 •
Mac OS: sleep de knop van het dialoogvenster naar de statusbalk.
 •
Windows: selecteer op het tabblad Werkbalken Statusbalk, en klik op Beginwaarden.
 •
Mac OS: sleep de standaardgroep uit het dialoogvenster naar de statusbalk.
Alleen pictogrammen of tekst weergeven (Mac OS)
De pictogrammen op de werkbalk kleiner maken (Mac OS)
Selecteer Klein formaat gebruiken.
3.
Wanneer u klaar bent, klikt u op Sluiten(Windows) of Klaar (Mac OS).
Opmerkingen
 •
Alleen voor Windows: u kunt de statusbalk ook aanpassen met de opties van het menu Werkbalkopties. Klik op de pijl-omlaag aan de rechterkant van de statusbalk, kies Knoppen toevoegen of verwijderen > Aanpassen, en ga verder met stap 2.
 •
U past de statusbalk aan voor elke modus apart. Als u bijvoorbeeld de statusbalk aanpast in de bladermodus, heeft dat geen gevolgen voor de statusbalk in de andere modi.
 •
Wijzigingen in de statusbalk gelden voor de hele toepassing. Als u bijvoorbeeld de statusbalk aanpast in een bepaald venster in de bladermodus, geldt dat voor alle vensters in de bladermodus.