Een veld instellen om een kalender met keuzelijst weer te geven
Een kalender met keuzelijst biedt een snelle manier om een correcte datum in te voeren.
Zo stelt u een veld in om een kalender met keuzelijst weer te geven:
1.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Gegevens.
3.
Kies in het gebied Veld in het venstermenu Stijl besturingselementen de optie Kalender met keuzelijst.
De volgende opties zijn beschikbaar:
 •
 •
Automatisch aanvullen met bestaande waarden (deze optie is alleen beschikbaar voor velden die zijn gedefinieerd als tekst)
4.
Als u een kalenderpictogram wilt weergeven in het veld, schakelt u het selectievakje Pictogram opnemen om kalender te tonen/verbergen in.
Als deze optie niet is ingeschakeld, wordt de kalender automatisch weergegeven wanneer de gebruiker in het veld komt. Als u de gebruiker zelf wilt laten bepalen of de kalender wordt weergegeven of niet, schakelt u deze optie in.
Als u de kalender met keuzelijst wilt weergeven, gaat u in de bladermodus of de zoekmodus naar het veld (of klikt u op het kalenderpictogram).
Opmerkingen
 •
Wanneer de kalender met keuzelijst (datumkiezer) wordt weergegeven, wordt standaard de huidige datum weergegeven als het veld leeg is of een ongeldige datum bevat.
 •
 •
 •
Als u het systeem een waarde wilt laten voorstellen op basis van hetgeen de gebruiker heeft getypt, schakelt u Automatisch aanvullen met eerder ingevoerde waarden in. Zie Een veld zo instellen dat het automatisch wordt aangevuld bij tekstinvoer voor meer informatie.