Tekstvelden definiëren
Gebruik tekstvelden om maximaal 2 GB of 1.000.000.000 (1 miljard) lettertekens, symbolen en getallen als tekst op te slaan. Indices worden gebaseerd op de eerste 100 tekens van elk woord of elke waarde.
Zo definieert u een tekstveld:
1.
2.
3.
4.
Typ in het invoervak Veldnaam een naam voor het veld.
Zie Velden benoemen.
5.
In Type selecteert u Tekst.
6.
Klik op Maken.
7.
Klik op Opties als u opties voor het veld wilt selecteren.
Zie Opties instellen voor velden.
8.
Zo definieert u tekstvelden in de tabelweergave:
1.
2.
Klik op + in de kolomkop.
Er wordt een nieuw tekstveld toegevoegd aan de tabel, dat wordt weergegeven als de laatste kolom in de tabelweergave. Wanneer u velden maakt in de tabelweergave, zijn deze standaard van het type Tekst.
3.
Opmerkingen
 •
U kunt tekstvelden gebruiken voor het onderbrengen van waarden die bestaan uit een combinatie van letters, getallen en speciale tekens, zoals telefoonnummers, postcodes of volgnummers.
 •
 •
Zie Veldobjecten opmaken en instellen in de lay-outmodus als u wilt opgeven hoe gegevens in een tekstveld worden weergegeven (om bijvoorbeeld een lettertype op te geven).
 •
Als u FileMaker Pro Advanced gebruikt, kunt u veldschema's kopiëren van het ene naar het andere veld in hetzelfde bestand of in een ander bestand. Zie Veldschema's kopiëren en plakken (FileMaker Pro Advanced) voor meer informatie.
Verwante onderwerpen
Tekstopmaak opgeven voor velden