Skydda databaser > Skapa och redigera behörighetsuppsättningar > Ändra behörighet för scripts

Ändra behörighet för scripts
Behörighetsuppsättningarna kan begränsa åtkomsten till scripts i en fil. Du kan ange följande för en fil:
Behörighet för alla scripts: Du kan tillåta eller förhindra att användaren visar, skapar och ändrar scripts. Du kan också dölja alla scripts i en fil om du vill förhindra att de körs med en viss behörighetsuppsättning.
Anpassad behörighet för enskilda scripts: Du kan ange om varje scripts ska vara ändringsbart eller inte. Du kan också dölja ett script för att förhindra att det körs med en viss behörighetsuppsättning.
Obs!  Vissa scriptbehörigheter som beskrivs nedan gör att användaren kan köra scripts, men det är de åtgärder som specificeras av behörighetsuppsättningen som avgör om stegen i ett script kan utföras eller inte. Om en behörighetsuppsättning exempelvis inte ger tillgång till fältet Lön kommer ett script med scriptsteget Gå till fält [Anställda::Lön] att misslyckas. Du kan åsidosätta behörigheter för scripts genom att bevilja fullständig behörighet för scriptet i Scriptfönster.
Så här redigerar du behörigheter för alla scripts:
1. Börja redigera en ny eller befintlig behörighetsuppsättning i dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning.
Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.
2. I området Behörighet till data och design väljer du Alla ändringsbara, Alla endast körbara eller Alla utan behörighet vid Scripts. De här tillvalen tillåter eller förhindrar följande:

Behörighet
Allt ändringsbara
Allt endast körbara
Alla utan behörighet
Köra scripts
Tillåtet
Tillåtet
Förbjudet
Visa scriptnamn på Scripts-menyn (förutom de som är dolda genom att du avmarkerar kryssrutan till vänster om scriptnamnet i Scriptfönster)
Tillåtet
Tillåtet
Förbjudet
Öppna Scriptfönster när du vill visa, skapa, gruppera, filtrera, redigera, duplicera, radera och skriva ut scripts
Tillåtet
Förbjudet
Förbjudet
Tillåta att scripts importeras till andra databasfiler
Tillåtet
Förbjudet
Förbjudet
Visa scriptsteg i Scriptdebuggern och Databasdesignrapport i FileMaker Pro Advanced
Tillåtet
Förbjudet
Förbjudet
3. Klicka på OK och sedan på OK i dialogrutan Hantera säkerhet.
Så här redigerar du behörigheter för enskilda scripts:
1. Börja redigera en ny eller befintlig behörighetsuppsättning i dialogrutan Ändra behörighetsuppsättning.
Mer information finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.
2. Vid Scripts i området Behörighet till data och design väljer du Anpassad behörighet. Markera varje script i dialogrutan Anpassad scriptbehörighet och ange behörighet för det (eller markera Nytt script om du vill ange behörighet för alla nya scripts som skapas). När du är klar med att ange behörighet för enskilda scripts klickar du på OK.

För att
... gör du så här i dialogrutan
Anpassad scriptbehörighet
Tillåta att scriptet kan köras, visas, redigeras, skrivas ut och raderas, samt tillåta att scriptet kan importeras till andra databasfiler
Välj kan ändras vid Behörighet.
Obs!  Även om scriptet är ändringsbart kan du bara ändra ett script som körs med fullständig behörighet om ditt konto har behörighetsuppsättningen Full åtkomst. Mer information finns i Skapa och redigera script.
Tillåta att scriptet endast kan köras: förbjuda att scriptet kan visas i Scriptfönster
Välj endast körbara vid Behörighet.
Förbjuda att scriptet kan köras eller visas; scriptnamnet visas inte i Scripts-menyn
Välj ingen åtkomst vid Behörighet.
Tillåta att användaren skapar nya scripts och duplicerar alla ändringsbara scripts
Markera Tillåt att nya scripts skapas.
3. Klicka på OK och sedan på OK i dialogrutan Hantera säkerhet.